Skip links

Reptielen Zoo Iguana

Reptielen Zoo Iguana

Reptielen Zoo Iguana is een opvangcentrum gevestigd in Vlissingen dat zich richt op de verzorging en bescherming van reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Het centrum speelt een cruciale rol bij het bieden van een veilige haven voor dieren die in beslag zijn genomen door de overheid of door particulieren zijn aangebracht en niet langer gewenst zijn.

Het voornaamste doel van Iguana is om alle dieren die in het centrum terechtkomen uiteindelijk terug te brengen naar hun natuurlijke habitat in de vrije natuur. Het centrum werkt samen met verschillende organisaties en autoriteiten om ervoor te zorgen dat deze dieren de juiste zorg en behandeling krijgen, zodat ze in optimale conditie kunnen worden vrijgelaten.

iguana.nl
Iguana
iguana

Een thuis voor dieren zonder bestemming

Iguana zet zich ook in voor dieren waarvoor geen geschikte terugkeer naar de natuur mogelijk is. Deze dieren worden verzorgd en krijgen een veilige leefomgeving in het opvangcentrum. Het ervaren personeel van Iguana zorgt voor de benodigde voeding, huisvesting en medische zorg, waardoor deze dieren een comfortabel leven kunnen leiden.

Educatie en bewustwording

Naast het bieden van een toevluchtsoord voor reptielen en amfibieën, heeft Iguana ook een belangrijke rol op het gebied van educatie en bewustwording. Het centrum organiseert educatieve programma’s en evenementen om het publiek bewust te maken van de waarde en de bescherming van deze bijzondere dieren. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over reptielen en amfibieën, en om een dieper begrip te ontwikkelen voor hun rol in het ecosysteem.

Andere activiteiten

Deze website maakt gebruik van cookies om je de beste vakantie-ervaring te bieden.