Wat is er te doen in de omgeving van Vlissingen?

 

Uitjes en evenementen

Regelmatig worden er leuke evenementen georganiseerd in de omgeving van Vlissingen. Daarnaast zijn er verschillende leuke uitjes te ondernemen. Neem een kijkje op deze pagina en bekijk wat er tijdens uw verblijf georganiseerd wordt!

Expositie Rotterdamse Lloyd

23 januari t/m 18 juli 2018

Het is alom bekend dat de scheepswerf ‘De Schelde’ in het verleden vele zeeschepen met Indische namen heeft gebouwd. Het Museum Scheldewerf richt zich op deze bekende Zeeuwse werf en Damen Schelde Naval Shipbuilding heeft momenteel nog een directie relatie met Indonesië. Het KRL-Museum wil met het inrichten van deze, zes-maanden-durende, expositie getuigen over dit roemrucht scheepvaartverleden dat zich uitstrekte tot en met de Gordel van Smaragd. Drie organisaties pakken in deze expositie een historische draad op en doen dat tegelijkertijd op twee locaties, namelijk: in het hoofdkantoor van Damen Schelde alsook in het Museum Scheldewerf, beide aan De Willem Ruysstraat 99 en 100 te Vlissingen. Genoemde organisaties zijn onlosmakelijk verbonden met Nederlands Indië en Indonesië. De tentoonstelling is de bezichtigen t/m medio juli 2018. De bezoeken in het hoofdkantoor zijn gratis.

De bezoeken aan het Museum Scheldewerf zijn enkel op woensdag- en vrijdagmiddag kosten €2,50. Vanaf mei is het museum iedere dag geopend van 13.00 t/m 17.00

Seizoensmarkten

Elke vrijdag 08:00 – 16:00

Elke vrijdag kun je een markt bezoeken met diverse kraampjes met sierraden, kleding, parfum, wenskaarten, strandlakens, boeken, vis, wafels, snoep, noten, lederwaren, belegde broodjes en nog veel meer!

Leuk voor het hele gezin!

Meer informatie

Bioscoop & theater

Doorlopend

Voor een leuk avondje uit ben je aan het juiste adres bij Cine City en CCXL. Bezoek een leuke film of theatervoorstelling in één van de mooie zalen.

Klik hier voor het theater programma

Klik hier voor het filmprogramma

Mu ZEE um

Doorlopend

Op loopafstand van de zee staat in Vlissingen het Zeeuws maritiem muZEEum. Een veelzijdig, interactief museum, dat ook heel leuk is voor kinderen.

Maak in vier thema’s (water, werk, glorie en avontuur) kennis met de grootse maritieme geschiedenis van Zeeland. Michiel de Ruyter speelt een belangrijke rol in het muZEEum. Deze bekende Nederlandse zeeheld kwam namelijk uit Vlissingen. Het museum heeft ook de op een na grootste collecties in Nederland van voorwerpen uit een VOC-schip. Herleef het verleden bij de portretten van Zeeuwse zeehelden, zeegezichten en havengezichten. En vergeet vooral niet het 17e-eeuwse uitkijktorentje te beklimmen en te genieten van het adembenemende uitzicht op zee.

Meer informatie? Klik hier

Zeehonden safari

Bekijk de afvaarten hier

Maak een werkelijk indrukwekkende Zee Safari over de Scheldemonding vanuit het mooie Vlissingen en bekijk deze vrolijke zeedieren in hun natuurlijke omgeving.